Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Április - májusi program

Április - májusi program

A budapesti Gombolyda (József körút 15. sz) április-májusi programja

Várunk benneteket az üzletben vagy az online csoportban!
 

 

Tiszta erőből tavasz van és nyakunkon a nyár, lányok! Az időjárás pedig, ahogy mostanában már megszokott, szeszélyes. Hol fázunk, hol melegünk van. Szóval, a tavaszi-nyári ruhatárunkban is szükséges néhány finom kardi, egy-két felkapom darab és persze egy-egy ruha, blúz – természetesen, kötve és/vagy horgolva.

Anyák napja is közeleg, és bár tudom, vegyes érzelmeink vannak a „mű” (fonal, horgolt, kötött) virágokkal, de véleményem szerint mégis figyelmes ajándék lehet egy kézzel készített rózsa vagy tulipán. Akár díszként használva, akár személyre szólóan készítve. Találtunk hozzá megfelelő, ingyenesen elérhető mintákat. Lepjünk meg édesanyánkat (vagy magunkat).

Néhány darabot online, külön erre létrehozott FB-csoportban együtt is köthetünk, nem szükséges a személyes megjelenés – ezt az adott program mellett „Online is” felirattal jelöljük.

Igyekszünk változatosan fonalat választani a darabokhoz, néhányat már most figyelmetekbe ajánlunk.

De lássuk, mi vár ránk ezen a tavaszon a Gombolydában :)

04.16., kedd - „Befejezem!”-nap

Ezen a napon nem indul új program, tartunk egy lélegzetvételnyi szünetet, hogy a korábbi programok elkészüljenek. 16-án kedden és 18-án csütörtökön tehát „befejezem”-napot tartunk. Várunk mindenkit az üzlet programjaiból korábban, személyesen (vagy akár online-csoportban) elkezdett darabjaival.

04.23., kedd – Rózsa és/vagy tulipán horgolás, Anyák napi készülődés

Ez egy szál rózsa, amiből mindjárt többet jó horgolni. A Gombolyda Guru fonala kiváló ehhez. De természetesen használhatjuk a Himalaya Perline vagy az Alize Cotton Gold fonalát is. Sőt, a LanaGatto Cable'5 jelzésű mercerizált pamut fonala is jó választás a darabhoz. Feldobhatjuk az ajándékot, ha eleve egy hozzá illő tárolóban (vázában, dobozban, stb., ami szintén lehet saját készítésű) adjuk át.

Az eredeti angol nyelvű mintaleírást az alábbi linket éritek el:

http://happyberrycrochet.blogspot.com/2015/06/how-to-crochet-realistic-roses.html

Vannak, akik nem szeretnek szövegből horgolni, nekik találtam két nagyszerű videó-mintát:

https://www.youtube.com/watch?v=GU-TskJCXCc

http://pretty-ideas.com/how-to-crochet-a-rose/2/

És mert tavasszal és Anyák napján a tulipánt is szeretjük, ahhoz is kerestem mintát, melyet a lenti linket értek el eredeti (angol) nyelven.

http://zancrochet.blogspot.com/2017/02/tulip.html

A programon az üzletben személyesen részt vevő horgolóknak magyar nyelvű mintaleírással készülünk!

FIGYELEM!

Az április 25-i (csütörtöki) ún. „követő” foglalkozásunk kivételesen április 26-án, pénteken lesz megtartva!

04.30. kedd - Little Peacock kötött kardigán (Sarah Hoadley) – Online is!

Ez a kardigán darabokban van kötve, de annyira megfogott a mintája, hogy nem tudtam ellenállni. És hát, lássuk be, a varrott darabokat is el kell tudnunk készíteni. Ugye? :)

A tervező 50 gramm/100 méter 100 % pamut fonalat javasolt hozzá. Nem is sorolom.. Ja, de :)

LanaGatto Jaipur, FN Papirus, Rowan Cotton Cashmere, FN Bamboo Jazz… stb. Szóval, sok ilyen (ilyesmi) fonalunk van, ami mind-mind megfelelő választás.

Megkötjük, összevarrjuk! Menni fog :)

Az eredeti, angol nyelvű mintaleírást az alábbi linken éritek el:

https://knotions.com/issues/summer-2009/pattern-summer-2009/little-peacock-sarah-hoadley/

 

05.07. kedd – „Fehér tulipán” horgolt női kardigán (ingyenes szabásminta és rajz a horgolt mintához) – Online is!

A horgolt ruhadarabok is elegáns kiegészítői lehetnek ruhatárunknak. Ez a kardigán kifejezetten meg akarja magát velünk horgoltatni!

Egyszerű szabásminta, egyszerű horgolásminta – fonal, mint a tenger.. Szóval, miért is ne?!

Készíthetjük egy kicsit „testesebb”, strapabíróbb fonalból, mondjuk a Himalaya fonalcsalád Perlina fonalából. De ugyanakkor választhatunk hozzá egy kis „fényt” is, mondjuk a fonalcsalád Mercan vagy Mercan Sport fonalával.

Sőt, dolgozhatunk finom, vékony szállal is – akkor egy lenge, tavasz-végi, nyári felkapomkánk lesz. Óhh, már látom.. ez is a darab, amit nem is egyszer kell majd meghorgolni.

 
   

 A mintát az alábbi linken találtam, amennyire tudtam, utánajártam, úgy gondolom, hogy ingyenes. Itt ti is megnézhetitek:

https://ergahandmade.blogspot.com/2018/03/crochet-cardigan-diagrams_28.html

05.14., kedd - Moonshine dance kötött női ruha/Drops design

Kötött ruha? Igen! Határozottan! Egyik korábbi programunkban – szintén a Drops Design egyik mintáját választottuk akkor is – már készítettünk kötött ruhát és bizony szerettük.

Most egy „virág”-mintás, igazi nőies darabot választottunk.

Fonalkínálatukból majd a program előtt szemezgetünk; valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne találjunk mindenki igényének megfelelőt :)

A program online nem lesz elérhető, mert ez egy már amúgy is magyar nyelven is közzétett ingyenes minta, melyet az alábbi linken találhattok. Vágjatok bele nyugodtan, a közös FB csoportban segítünk, ha elakadtok (vagy jelezzük, ha olyat találunk a leírásban, amire figyelnetek kell).

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=9095&cid=22

05.21., kedd – Levendula (csipkés kötött) női blúz – Online is!

Ezt a blúzt megláttuk és megszerettük :) Többen is. Úgyhogy bekerült a programba. Annyi színben látom magam előtt, hogy már most izgulok: ki milyenben köti majd.

LanaGatto Primula, Itaka, akár Zante, de mondjuk Mykonos, sőt, akár Cable.. vagy Alize Bella.. vagy FN CottonTrue Sport… Nehéz választás lesz, tudom.

A darabhoz nincs részletes leírás, csak szabásminta és a csipke-minta mintatáblája, de igyekszünk leírást „kerekíteni” mellé.

Gyönyörű!

Az alapötlet ezen a linken látható:

http://2kubika.blogspot.com/2013/08/blog-post.html?m=1

05.28. kedd – Balada kardigán (design by Filipa Carnerio )

Ez a darab szintén szerelem! Bevarrott ujjal készül, de nem ám akárhogy! Fentről, rövidített sorokkal, a kész darabbal együtt, így ezt varrni sem kell.

Részletgazdag csipkeminta, egyszerű vonalvezetés – remek tervezés.

Igen, ezt is meg kell kötni…

Fonalakat ehhez a darabhoz majd a program nap előtt ajánlunk – hisz van még néhány újdonság a tarsolyunkban, fonal ügyben is :)

Az eredeti leírást, angol nyelven ezen a linken találjátok.

https://www.ravelry.com/patterns/library/balada

 

Remélem, mindenki talál kedvére való darabot, továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogy kössön, horgoljon, barátkozzon – egy jó elfoglaltság és egy kellemes társaság sok mindenre gyógyír!

Kellemes tavaszt mindenkinek!

Keresés