Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Márciusi program

Márciusi program

Márciusi program a budapesti Gombolydában. (József körút 15. sz) 

Kétségtelenül jön a tavasz, s vele a jó idő, a Húsvét, a színek. Végre! És jönnek – ahogy az már lenni szokott – a tavaszi/nyári kollekciók a gyártóktól. Mindig izgatottan várjuk,  hogy mik lesznek az újdonságok. Folyamatosan kapjátok majd a híreket weboldalunkon és FB-csoportunkban.

A márciusi program fonalajánlásainál is várakozó állásponton vagyunk :) Egy-két darabot kivéve majd csak közvetlenül a program előtt írjuk ki, hogy az aktuális kínálatunkból mely fonalakat érdemes átnézni.

Néhány programhoz online csoportban, közös kötés/horgolás keretében is csatlakozhattok. Ezeket az adott programnál jelezzük és a csatlakozás feltételeiről a Gombolyda közös kötés-horgolás FB csoportban kaptok majd pontos információkat. Kövessetek minket :)

Lényeges változás, hogy ezentúl az új programok keddenként indulnak, az ún. „követő” napok (amikor a korábban elkezdett darabokkal foglalkozhatunk) pedig csütörtökön lesznek!

Nézzétek át programunkat, várjuk együtt az újdonságokat, készítsetek el velünk minél több klassz dolgot!

Március 5., kedd – Weskit kötött mellény (CascadeYarns Design)/Online FB csoportban is!


 

Az eredeti, angol nyelvű leírást az alábbi linken találjátok:

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/128_SWWEskit%20Vest.pdf

Ehhez kifejezetten a Himalaya fonalcsalád Everyday NewTweed fonalát (benne van a tél végi kisöprő akcióban, csak mondom :) ) ajánljuk. Olyan sok szép színe van, a minőséget pedig már ismeritek. Vagy ha nem, most érdemes kipróbálni.

 

Március 12., kedd – Elizabeth's Diamond Shawlette, kötött kendő gyémánt mintával, gyöngyökkel (CascadeYarns Design)/Online FB csoportban is!


Az eredeti, angol nyelvű mintaleírást eléritek az alábbi címen:

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/DK357_VSElizabethsDiamondsShawlette.pdf

Ilyenkor már szabadulni szeretünk a nagy, meleg sálaktól, kendőktől. De azért kell még valami a nyakunkba, hátunkra. Ez a kendő tökéletes méretben készül – használhatjuk lazán a vállunkra/hátunkra terítve a munkahelyen, nyakba tekerve jól mutat a már NEM téli kabátunkon :) Ehhez várjuk meg az újdonságokat, majd szemezgetünk. Aki még nem készített gyöngyökkel díszített darabot, ez a darab ideális a technika elsajátításához; nem kell mindjárt ezer gyöngyöt bekötni a darabba :)

 

Március 19., kedd – Sleepy Bunny horgolt nyuszifigura

 

A nyuszi ingyenes, angol nyelvű leírását (amit mi, természetesen lefordítunk a programon részt vevők számára) itt találjátok:

https://amigurum.com/2018/07/sleepy-bunny-amigurumi.html?fbclid=IwAR1mXuSGjN9CT1bMNG7QQZj-nSWwHwi2p0hW-8Np4Fhodka4dhMERlOVx5M

Ehhez nem kell sokat tanakodni: Himalaya Dolphin Baby :) Mondjuk minden színéből egy.. ugye? :)

Aranyos, egyszerűen elkészíthető figura, csináljuk meg együtt. Szalag vagy felvarrható bárakármi mindenkinek akad otthon, de ha nem, olyan szép szalagok vannak.. Tudom, nemrég vásároltam fel egy kisebb készletet :)

Várunk mindenkit, horgoljuk együtt, készüljünk a Húsvétra.

Március 26., kedd – Blue Nostalgia kardigán (Drops Design)

 

 

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8982&cid=22

Magyar nyelvű mintaelírást találtok a közreadott linken, ehhez nem nyitunk csoportot, bátran vágjatok bele. Miből? Azt még nem tudom. Ennél a darabnál is beleválogatunk majd az új fonalakba.

Egy dolog biztos: tavaszra KELL egy ilyen kardigán és kész!

 

Április 2., kedd – Spider Dance horgolt szőnyeg, pólófonalból

Sokszor elnézegetjük a pólófonalainkat. Változatos színekben, vastagságban, méretben érkeznek és olyan szépek együtt. Ideális mintát találtunk a kipróbáláshoz :)

Körülbelül 1-1,5 kg anyag szükséges, a vastagságától függően 8-10 mm-es tű és néhány délután. Remekül kihasználható szőnyegünk kerekedhet :)

Az eredeti mintaleírás magyar nyelven érhető el a Drops Design weboldalán, az alábbi linken keressétek:

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8641&cid=22

 

Ugye, hogy ideje volt végre egy pólófonalas darabnak? :)

 

Április 9., kedd – Arrow Lace pulóver (Schachenmayr design)/Online FB csoportban is!

 

Az eredeti mintaleírást (német és angol nyelven) itt éritek el:

https://schachenmayr.com/en/free-patterns/arrow-lace-pullover-s10456

 

Ugye, hogy csupa-csipke, csudajó? Az eredeti darab színe is.. de már látom előre, alig tudunk választani az új fonalak új színeiből.

Egyszerű fazon, ami a csipkemintától működik és lesz időtálló darabunk.

Megkötjük, ugye? :)

 

Mindenkit várunk szeretettel, személyesen és a FB csoportokban is. Kellemes tavaszt kívánunk :)

Keresés